Hakkımızda
  • Kütüphanemiz Hakkında

Kütüphanemiz Hakkında


Kütüphanemiz, üniversite bünyesindeki öğretim ve üniversite dışındaki araştırma çalışmalarının gerçekleştirilmesine destek olmak ve nitelikli bilgi kaynaklarını sağlayarak kullanıcılarının hizmetine sunmak amacıyla 2013 yılında derslikler binasında yaklaşık 80 m²lik bir salonda hizmet vermeye başlamıştır.

2014 yılında da kütüphane kullanım alanı iki ayrı mekânda toplam 170m²‘ye çıkarılmıştır ve 2016 yılında da aynı kullanım alanlarında hizmet vermeye devam etmiştir. 2018 yılının son çeyreğinde üniversitemizde yeni açılan fakülteler binasında yer alan 651m²lik hizmete sunulmuştur.


16 Ocak 2023 tarihi itibarıyla Hukuk Fakültesi Kütüphanesi ve Mevlüde Genç Kütüphanesi olarak 3.805,93 m²lik alanda hizmet vermeye devam etmektedir.




Türk Alman Üniversitesi Kütüphanesi, koleksiyonunu Üniversitemizin öğretim ve araştırma alanlarında geliştirerek nitelikli bilgi kaynağı sayısını her geçen gün artırmayı hedeflemektedir. Koleksiyonumuz Library of Congress sınıflama sistemine göre düzenlenerek açık raf sistemiyle kullanıcıların hizmetine sunulmaktadır.

Koleksiyona eklenen her yeni bilgi kaynağının Kütüphane Otomasyonuna uluslararası standartlara uygun veri girişi yapılmakta ve kullanıcıların mekân ve zaman kısıtlaması olmadan koleksiyonda bulunan yayınların bibliyografik bilgilerine erişmeleri sağlanmaktadır.
Kütüphanemizin kaynaklarını; kitaplar, sözlükler, ansiklopediler, elektronik kitap ve elektronik veri tabanları oluşturmaktadır. Her yıl kütüphane için ayrılan bütçe olanakları çerçevesinde ve DAAD ile diğer bağış yapan kurum ve kişilerin katkılarıyla kaynak sayımız sürekli artmaktadır.
Hedeflerimize yönelik yapılan satın alma sayesinde yeni çıkan yayınlar kısa bir süre sonra kütüphanemize kazandırılmaktadır. Çağımızın bilgi kaynakları doğrultusunda elektronik kaynaklara daha fazla yer verilmektedir.
Çağdaş bilgi teknolojileri ile Üniversitemiz öğretim elemanı ve öğrencilerine yönelik her türlü kütüphanecilik hizmetlerini sunmayı amaç edinen kütüphanemiz, çalışma saatlerini de elverdiği ölçüde genişleterek kullanıcılarımızın hizmetine devam etmektedir.
Hakkımızda

Sık Sorulan Sorular


Son Güncellenme Tarihi

14 Mart 2024 Perşembe 08:01:43
Kullanım Haritası

İletişim

Türk - Alman Üniversitesi Mevlüde Genç Kütüphanesi

Şahinkaya Cad. No:108 34820 Beykoz / İSTANBUL

Telefon: +90 216 333 35 35

Fax: +90 216 333 30 38



Türk - Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kütüphanesi

Şahinkaya Cad. No:108 34820 Beykoz / İSTANBUL

Telefon: +90 216 333 35 38

Fax: +90 216 333 30 38

Sosyal Medya Bağlantıları

Web sitemizde gezinme deneyiminizi iyileştirmek, size kişiselleştirilmiş içerik göstermek, web sitesi trafiğimizi analiz etmek ve ziyaretçilerimizin nereden geldiğini anlamak için çerezleri ve diğer izleme teknolojilerini kullanıyoruz.
Daha fazla bilgi için lütfen Çerez ve Gizlilik Politikası sayfasını gözden geçirin.
Tamam
Başa Dön